Home / Blogs

Actueel & kennisbank

Kweekvissen

30-01-2024

Ontdek de wereld van kweekvissen bij Middelkamp Vis. Duik in de duurzame wereld en ontdek hoe zorgvuldig gekweekte zalm, zeebaars, tong en tarbot de toekomst van voedselvoorziening vormen. Van transparantie tot certificeringen, maak kennis met ons streven naar verantwoorde visproductie.

Aangepaste openingstijden!

11-12-2023

De feestdagen staan weer voor de deur!

Tijd om lekker te genieten van elkaars gezelschap en natuurlijk van lekker eten. Wil je zeker weten dat we op jouw gewenste tijdstip open zijn zodat je onze vis niet hoeft te missen? Lees dan verder!

Biologische platte en creuses oesters uit Nederland

03-10-2023

Ontdek de geheimen van Nederlandse oesterkweek! Pols-Bom kweekt al sinds 1870 biologische platte en creuses oesters in Zeeuwse wateren. Van fascinerende voortplanting tot unieke oesterputten, deze oesters zijn puur natuur. 100% biologisch, van kweek tot consument. Lees meer in de blog!

Vanaf vrijdag 23 juni verkrijgbaar, de Hollandse nieuwe!

23-06-2023

We hebben er even op moeten wachten, maar daar is dan onze Hollandse trots! Vanaf vandaag verkrijgbaar bij middelkamp vis, de Hollandse Nieuwe! Hollandse nieuwe is de naam die wij Nederlanders geven aan de haring, die in de periode van half mei tot juli wordt gevangen.

Quote van Bert

15-05-2023

Zoals de meesten wel weten ligt mijn passie bij de inkoop van verse vis.

De grootste uitdagingen hierbij blijft het om de verse vis in de beste tijd en voor de scherpste prijs te verkrijgen...

De kabeljauw

25-04-2023

De kabeljauw (gadus morhua) is niet alleen in ons land populair, maar ook de meest geconsumeerde vis van Europa. Van Portugal tot aan Noorwegen iedereen is er dol op.

Vacature: Medewerker vis (fulltime)

24-04-2023

Op zoek naar een (nieuwe) baan? Dan is deze vacature misschien wel iets voor jou. Middelkamp Vis is een visleverancier aan horeca, instellingen en grootverbruikers. Als klein familiebedrijf zijn we al ruim 30 jaar een begrip in de regio.

Yellowfin tonijn

24-04-2023

Alle tonijn behoort tot de makreelachtigen, zo ook de yellowfin tonijn. Tonijn is met zijn roodgekleurd visvlees warmbloedig. Zoals de naam al enigszins aangeeft heeft de yellowfin tonijn een lange gele buik- en rugvin. Ook kenmerkend zijn een kobaltblauwe tot zwarte rugzijde.

De Franse oester

20-06-2022

Frankrijk is de grootste producent van oesters in Europa. De meeste grote oesterkwekerijen vindt men langs de Franse Atlantische kunst vanaf Bretagne tot aan Bordeaux. Er bestaan veel verschillende soorten oesters. Vaak krijgen ze benamingen van de streek waar ze gevonden of gekweekt worden.

Gamba's

06-04-2022

Gamba is een veel gebruikte naam voor een hele grote groep garnalen uit één familie, de zogenaamde peneïde garnalen. Deze garnalen worden over de hele wereld als delicatesse gegeten.

Witvis

07-03-2022

Witvis is in de culinaire wereld een verzamelnaam voor, de naam zegt het al, vis met wit visvlees en een stevige structuur. De term witvis wordt ook gebruikt door recreatie- en sportvissers. Maar die hebben het over de brasem, karper, voorn en blei.

Rondvis uit de Europese wateren

07-02-2022

Rondvissen zijn vissen die op de dwarsdoorsnede gezien min of meer rond of eivormig van vorm zijn en rechtop zwemmen. Bij gevaar zwemmen ze zijwaarts of naar boven. Een vrij brede definitie dus en daarom stellen we hieronder een aantal rondvissen aan u voor.

Zalm

02-12-2021

De zalm staat met stip op nummer 1 als we het hebben over de meest geconsumeerde vis ter wereld. Hoog tijd om aandacht te schenken aan deze populaire vissoort die ooit ook rondzwom in onze Nederlandse wateren.

Wilde vis

09-11-2021

Iedereen is wel bekend met het wildseizoen bij vlees. Traditiegetrouw start dit seizoen rond oktober/november. Wilde vis daarentegen is het hele jaar door verkrijgbaar. Met een knipoog naar het wildseizoen attenderen wij jullie op ons assortiment wilde vis. Denk hierbij aan wilde Zeebaars.

Zeeuwse oester

07-10-2021

Een oester is geen vis of zoogdier maar een weekdier. Het vlees van de oester is beigekleurig en stevig, en heeft een romige en nootachtige smaak. Helemaal op het laatst proef je ook een klein zoetje. Oesters leven in de ondiepe en wat warmere delen van de oceaan.

Over de platvis

09-08-2021

De platvis is een zeer smakelijke vissoort, die makkelijk te bereiden is. De prijzen van platvissen lopen zeer uiteen. De goedkoopste platvis is de schol en de duurste is de tarbot. Platvis wordt gevangen van Alaska tot Japan, maar zeker ook in de Waddenzee of dicht langs de Noordzee-kust. Daar is h

De Skrei

De Skrei is een winterkabeljauw, in feite een Noorse kabeljauw maar dan afkomstig van de Lofoten. Dit is een eilandengroep voor de kust van Noord-Noorwegen, waar het water voedselrijk, zuiver en relatief warm is.