Home / Blogs / Quote van Bert

Geen mooier product dan verse vis!

Zoals de meesten wel weten ligt mijn passie bij de inkoop van verse vis.

De grootste uitdagingen hierbij blijft het om de verse vis in de beste tijd en voor de scherpste prijs te verkrijgen. Door mijn jarenlange ervaring is het mijn sterke kant om in te schatten hoeveel er ingekocht moet worden, zodat we de versheid kunnen garanderen en genoeg op voorraad hebben om aan de vraag van onze afnemers te voldoen. De toenemende trend is dat de restaurantbezoeker steeds vaker kiest voor een vers en verantwoord visje en dan wil je ze natuurlijk ook variatie bieden.

Mede daardoor hebben we ons al geruime tijd geconcentreerd op de import uit IJsland. Hier is het water kraakhelder en komt top kwaliteit witvis vandaan! Door het koude water is het visvlees stevig en wit van kleur.

Enkele IJslandse vissoorten waar wij mee werken zijn de welbekende kabeljauw, roodbaars, zeewolf en schelvis, maar ook de minder bekende soorten, zoals de leng en lom (familie van de kabeljauw) uit dit vangstgebied kan Middelkamp Vis leveren.

IJslandse vis is een geweldig product, waarbij door vangstquota en vissen in het seizoen ook de duurzaamheid wordt bewaakt.

Kortom genoeg reden om deze mooie producten aan te bieden.

Door korte lijnen en een goede samenwerking met onze importeur krijgen wij 3x per week verse aanvoer uit IJsland binnen.

Zoals jullie wellicht al weten biedt Middelkamp Vis een zee aan mogelijkheden en altijd een prima vangst! 


Auteur: Bert Middelkamp