Home / Assortiment

Ons assortiment

Verse vis

Onze verse vis wordt dagelijks vers ingekocht, waarbij we rekening houden met duurzaamheid, kwaliteit en prijs. Onze kabeljauw komt uit IJsland, zalm uit Noorwegen en Schotland, tonijn voornamelijk uit de Malediven en Vietnam en schol, tarbot, zeebaars, zeeduivel en zeewolf halen we uit de Europese wateren.

Gerookte vis

Door vis te roken krijgt het een erg verfijnde smaak en wordt de houdbaarheid verlengd. Naast een ruim assortiment gerookte producten hebben we onze eigen huisgerookte productlijn oet Twente.

Schaal- en schelpdieren

Mosselen, oesters, scheermessen, sint-jakobsschelpen, kokkels, slakken en inktvissen behoren tot de schaal- en schelpdieren. Schaal- en schelpdieren zijn officieel geen vissen, maar ze worden wel tot (magere) vis gerekend en ze zijn rijk aan vitamine B12 en jodium, fosfor en seleen.

Diepvriesproducten

We bieden veel vissoorten ook diepgevroren (IQF) aan. Dit heeft als voordeel dat de vis gevangen wordt als deze op het best is en onze klanten elk moment van hun favoriete vissoort kunnen genieten.

H.A.C.C.P en E.G. gecertificeerd

Onze productie- en opslagruimten voldoen aan de meest actuele en strengste eisen. We produceren volgens de strengste normen van H.A.C.C.P. en zijn wij E.G. gecertificeerd onder nummer 7672.  

De dagelijkse binnengekomen verse vis wordt zorgvuldig op gewicht en maat gesorteerd, schoongemaakt, gefileerd en voorgesneden. Het portioneren en gereedmaken van de vis voor aflevering gebeurt op basis van jouw specifieke wensen, zoals vacuum of gastro verpakken. 

Onze chauffeurs bezorgen zes dagen per week met onze eigen koelwagens de producten naar de horeca, cateraars, detailhandel, instellingen en grootverbruikers. In het kader van de duurzaamheid zijn steeds meer koelwagens volledig elektrisch. De aflevering gebeurt altijd op de afgesproken dag. Door de hoge frequentie in eigen beheer is eventueel een snelle nalevering mogelijk. 

Duurzame visserij

Middelkamp vis is een groot voorstander van duurzame visserij. Dit betekent dat onze vis zoveel mogelijk duurzaam gevangen wordt met duurzame vangsttechnieken, waarbij het milieu gespaard wordt door minder bodemberoering en brandstofverbruik. Ook zijn de netten geoptimaliseerd zodat ondermaatse vis en ongewenste bijvangst kan ontsnappen. Naast het gebruik van deze innovaties houden we rekening met de seizoenen en worden soorten in de paaiperiode ontzien, zodat de volwassen visbestanden kunnen groeien.