Home / Assortiment / Schaal- en schelpdieren

Schaal- en schelpdieren

Schaal- en schelpdieren zijn officieel geen vissen, maar ze worden wel tot (magere) vis gerekend. Mosselen, oesters, scheermessen, sint-jakobsschelpen, kokkels, slakken en inktvissen behoren tot de schaal- en schelpdieren en leven in de zee of in zoetwater. Inktvissen behoren ook tot de schelpdieren, omdat zij een inwendige schelp hebben. 

Schaal- en schelpdieren zijn rijk aan vitamine B12 en jodium, fosfor en seleen. Kreeft bevat daarnaast ook veel vitamine B1 wat goed is voor je hart- en zenuwstelsel, geheugen en concentratie en het ondersteunt je energieniveau. Mosselen en garnalen bevatten veel vitamine B2 en dat is goed voor je zenuwstelsel, bevordert je energiestofwisseling, is belangrijk voor een gezonde huid en slijmvliezen, zorgt voor het behoud van een goed ijzergehalte in je bloed en helpt tegen vermoeidheid.

Enkele soorten zijn seizoensgebonden, zoals de Zeeuwse platte oester en mosselen.

Gamba's

De gamba is erg populair en bijna niet meer weg te denken op de kaart van bijna elk restaurant. Dit komt omdat er ontelbaar veel variaties mogelijk zijn met de gamba: van gegrilld tot gestoofd of rauw in de Fruit de Mer.

Wij hebben een uitgebreid assortiment gamba's, met onder andere de populaire black tiger, maar ook de vannamei en de exclusieve carabineros. We leveren de gamba’s zoals je ze het liefst wil hebben: heel, zonder kop, gepeld, gekookt, easy peeled of body peeled. 

Oesters

Oesters zijn weekdieren die leven in de zee en worden al eeuwenlang beschouwd als een ware delicatesse. Ook in Nederland wordt de oester geassocieerd met feestelijk en bijzonder.

De start van het seizoen van de Zeeuwse platte oester in september is altijd weer een feestelijke aangelegenheid, waarbij een glaasje bubbels niet mag ontbreken.

Oesters komen overal ter wereld voor, maar wij hebben voornamelijk de Zeeuwse creusens, de Zeeuwse platte en de Franse en Ierse oesters op voorraad. Daarnaast hebben we ook altijd wisselende soorten oesters in ons assortiment en is het mogelijk om klantspecifiek de oesters in te kopen.  

Ben je op zoek naar schaal- en schelpdieren dan ben je bij ons aan het juiste adres. Of het nu gaat om verse mosselen, coquilles of een exclusieve Franse oester, wij helpen je graag aan de schaal- en schelpdieren die het beste aansluiten bij je specifieke wensen.

Wil je meer weten over ons uitgebreide assortiment schaal- en schelpdieren? Neem dan contact op met een van onze verkoopadviseurs of stuur een mail naar info@middelkamp-vis.nl.