Home / Assortiment / Verse vis


Quote van Bert

Geen mooier product dan verse vis! 


Zoals de meesten wel weten ligt mijn passie bij de inkoop van verse vis.

De grootste uitdagingen hierbij blijft het om de verse vis in de beste tijd en voor de scherpste prijs te verkrijgen. Door mijn jarenlange ervaring is het mijn sterke kant om in te schatten hoeveel er ingekocht moet worden, zodat we de versheid kunnen garanderen en genoeg op voorraad hebben om aan de vraag van onze afnemers te voldoen. De toenemende trend is dat de restaurantbezoeker steeds vaker kiezen voor verse en verantwoorde vis en dan wil je ze natuurlijk ook variatie bieden.

Verse vis

We verkopen alleen dagverse vis die bij voorkeur duurzaam gevangen wordt. Vissers over de hele wereld doen er alles aan om het milieu te sparen door steeds verder te innoveren. Ze ontwikkelen nieuwe vistechnieken, waardoor de zeebodem minder wordt aangetast en minder brandstof gebruikt wordt. Ook zijn de netten geoptimaliseerd zodat ondermaatse vis en ongewenste bijvangst kan ontsnappen. Deze duurzame vis wordt vaak voorzien van het MSC keurmerk. Onze inkopers zijn hier zeer alert op en kiezen daarnaast zoveel mogelijk voor vis uit het seizoen. De smaak van deze vis is op zijn best en op deze manier houden we de visstand zo optimaal mogelijk.

Gekweekte verse vis

Het grootste deel van de kweekvis in ons assortiment draagt het ASC keurmerk (Aquaculture Stewardship Council). Het keurmerk heeft als doel de invloed van het kweken van vis op het milieu te verlagen door onder andere regels op te stellen voor het gebruik van minder antibioticagebruik en duurzamer visvoer met minder vismeel en meer plantaardig voer. Ook goede arbeidsomstandigheden voor het personeel is een onderdeel van het keurmerk. De criteria zijn opgesteld door het Wereld Natuur Fonds, in samenwerking met Initiatief Duurzame Handel, de viskwekers en wetenschappers. Milieu Centraal heeft ASC beoordeeld als een topkeurmerk vanwege een hoge score op controle, transparantie en duurzaamheid.  

Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs

Voor een optimale smaak en hoge kwaliteit is de plaats van herkomst van de vis van groot belang. Hier houden we met onze inkoop dan ook altijd rekening mee. Onze kabeljauw komt uit IJsland, waar door het koude water het visvlees steviger is. Zalm halen we uit Noorwegen en Schotland en tonijn voornamelijk uit de Maldiven en Vietnam. Onze schol, tarbot, zeebaars, zeeduivel en zeewolf komen uit de Europese wateren. 

In onze EC gecertificeerde productie- en opslagruimten die voldoen aan de meest actuele en strengste H.A.C.C.P. normen, wordt de verse vis schoongemaakt, gefileerd en indien gewenst klantspecifiek geschubd of geportioneerd en verpakt op bijvoorbeeld gewicht.


Wil je meer weten over ons assortiment verse vis of wil je meer informatie over welke vis je op welk moment het beste op het menu kunt zetten? Neem dan contact op met een van onze verkoopadviseurs of stuur een mail naar info@middelkamp-vis.nl.