Verse vis

Verse vis

In ons moderne en EG gecertificeerde bedrijf ontvangen wij dagelijkse kersverse vis welke zorgvuldig is ingekocht op duurzaamheid, sortering en maat. Aansluitend worden deze vissen schoongemaakt, gefileerd en indien gewenst klant specifiek geportioneerd en verpakt. Denk hierbij aan op gewicht geportioneerd, geschubd en met of zonder huid. Onze kabeljauw komt uit IJsland, waar door het koude water het visvlees steviger is. Zalm betrekken we zowel uit Noorwegen als Schotland en tonijn halen we uit voornamelijk uit de Maldiven en Vietnam. Daarnaast zijn we ruim gesorteerd in vis uit de Europese wateren. Denk hierbij aan schol, tarbot, zeebaars, zeeduivel en zeewolf.

Bekijk eens hoe wij onze tarbot en snoekbaars fileren. 

Duurzaamheid staat bij onze hoog in het vaandel en ook de vissers over de hele wereld doen er alles aan om het milieu te sparen door steeds verder te innoveren. Ze ontwikkelen nieuwe vistechnieken, waardoor de zeebodem minder wordt aangetast, gebruiken minder brandstof en zorgen voor een reductie van ongewenste bijvangst. Ook de schepen zijn veel moderne en gebruiken betere vangtechnieken of vissen op andere soorten. Deze duurzame vis wordt vaak voorzien van het MRC keurmerk, maar ook vis die dit keurmerk niet draagt kan duurzaam gevangen zijn. Onze inkopers zijn hier bij de inkoop zeer alert op. Juist door vis te blijven eten bieden we de vissector de financiële middelen om te blijven investeren in duurzame initiatieven. Wanneer je een visje op de kaart zet kies dan voor vis die in het seizoen is. Raadpleeg hiervoor de viswijzer. De smaak van deze vis is dan op zijn best en we houden zo samen de visstand zo optimaal mogelijk. Dit geldt natuurlijk alleen voor wildvang en niet voor kweekvis.

Voor gekweekte vis bent u bij Middelkamp Vis ook aan het juiste adres. Het grootste deel van de kweekvis in ons assortiment draagt het ASC keurmerk. ASC staat voor Aquaculture Stewardship Council. Het heeft als doel de invloed van het kweken van vis op het milieu te verlagen. Het keurmerk heeft regels voor minder antibioticagebruik, duurzamer visvoer en betere arbeidsomstandigheden van het personeel. In het visvoer zit minder vismeel en meer plantaardig voer. De criteria zijn opgesteld door het Wereld Natuur Fonds in samenwerking met Initiatief Duurzame Handel, de viskwekers en wetenschappers. Milieu Centraal heeft ASC beoordeeld als een topkeurmerk vanwege een hoge score op controle, transparantie en duurzaamheid.  


Wilt u weten wat Middelkamp Vis voor u kan betekenen? Neem dan contact op met een van onze verkoop adviseurs of stuur een mail naar info@middelkamp-vis.nl.