Home / Assortiment / Gerookte vis

Gerookte vis

Door vis te roken krijgt het een erg verfijnde smaak en wordt de houdbaarheid verlengd. Naast een ruim assortiment gerookte producten hebben we onze eigen huis gerookte productlijn oet Twente. Oet twente bestaat uit een gevarieerd assortiment van zalm tot botervis die wij dagelijks op ambachtelijke wijze binnen ons bedrijf roken. 

Je denkt bij gerookte vissoorten al snel aan zalm, paling, heilbot, makreel of forel, maar wij hebben ook een mooie GEROOKTE BOTERVIS LOIN OET TWENTE of een HEERLIJKE GEROOKTE TONIJN LOIN OET TWENTE.

Koud of warm roken

Afhankelijk van de soort, wordt de vis ambachtelijk warm of koud gerookt. Het voordeel van warm roken is dat er minder zout gebruikt hoeft te worden, waardoor de authentieke smaak van de vis behouden blijft. Bij warm roken wordt zowel de buiten- als de binnenkant gerookt voor een optimale rokerige smaak. Het nadeel is dat het roken één tot drie uur duurt en dat de gerookte vis korter houdbaar is. 

Bij koud roken wordt de buitenkant van de vis met zout behandeld. Hierdoor is de oorspronkelijke smaak van de vis iets minder, maar de zoutbehandeling zorgt er wel voor dat de koudgerookte vis langer houdbaar is. 

Wil je meer weten over ons eigen assortiment gerookte vis? Neem dan contact op met een van onze verkoopadviseurs of stuur een mail naar info@middelkamp-vis.nl.