Home / Blogs / Ontdek Duurzame Kweekvissen bij Middelkamp Vis:

Kweekvissen

Het kweken van vis zorgt ervoor dat de wereldwijde visbestanden in leven blijven net als hun leefgebieden. Het voordeel van kweekvis is dat het altijd leverbaar is en constante kwaliteit heeft, hierdoor zien wij bij Middelkamp Vis de populairiteit van kweekvis met het jaar toenemen.

 

Wat zijn kweekvissen?

Kweekvis wil zeggen dat deze vissoort grootgebracht wordt in een gecontroleerde en afgeschermde omgeving. De vissen worden 24/7 gemonitord en het water wordt constant op temperatuur gehouden en gefilterd. Het kweken van vis is al heel gewoon tegenwoordig. Sterker nog, meer dan de helft van de Nederlanse vis is gekweekt.

Duurzaam alternatief

Omdat de bevolking groeit en de beschikbaarheid van wilde vis afneemt, vormt kweekvis een duurzaam alternatief in de wereldwijde voedselvoorziening. Door de vis te kweken wordt overbevissing tegengegaan en de natuurlijke ecosystemen worden gespaard.

Kwaliteit

In de kwekerijen hebben ze controle over de leefomstandigheden van de vis, waardoor kwaliteit kan worden gegarandeerd.

Van watertemperatuur tot aan voeding, elk aspect van de omgeving kan worden aangepast om de groei te bevorderen. Dit resulteert in vis van hoge kwaliteit, die vrij is van verontreiniging en schadelijke stoffen.

Gesloten water bassin op land

Open zee bassin

Transparantie

De consument hecht steeds meer waarde aan de herkomst van hun voedsel.

Kwekerijen bieden vaak inzicht in de methodes die worden gebruikt tijdens de Kweekfases van de vis zoals de gebruikte voeding, de eventuele toevoeging van antibiotica of juist niet, en het milieu-impact.

Certificeringen en labels van erkende instanties die de duurzaamheid en kwaliteit van de vis garanderen, zoals ASC of MSC spelen een grote rol. Deze instanties bieden de consument de geruststelling dat de vis op een verantwoorde en duurzame manier is gekweekt.

Onze kweekvissen

Middelkamp Vis heeft een breed scala aan kweekvissen, hieronder lichten we 4 populaire soorten voor u uit.


Zalm

Ontdek de zorgvuldige kweek van onze zalm uit de Noorse Fjorden. Van zalmeitjes tot volwassen vis, lees meer over hoe ze gedijen in gecontroleerde zoetwateromgevingen en later floreren in zee.

Kweek zalm

Zeebaars

Leer meer over de duurzame kweek van onze Europese zeebaars en ontdek het zorgvuldige proces van eitje tot oogst. Duik in de wereld van verantwoorde visproductie en geniet van de puurheid van onze zorgvuldig geselecteerde zeebaars!

Kweek zeebaars

Tong

Ontdek onze duurzame tongkweek bij Stolt Sea Farm, waar zorgvuldige controle van watertemperatuur en afval resulteert in verminderd waterverbruik. Van larvenfase tot volwassen vis, lees meer over het proces.

Kweek Tong dichtbij

Tarbot

Ontdek de wereld van kweekvis met onze luxe kweektarbot. In gesloten bassins op het vasteland wordt de tarbot zorgvuldig gekweekt, vanaf het afzetten van eitjes door de 'Grote moeder exemplaren' tot het voeren van jonge tarbotjes met algengekweekte roeipootkreeftjes.

Kweek Tarbot

Wat is het ASC Keurmerk?

Als kwekerijen de wet naleven mogen ze gebruik maken van het ASC-keurmerk, de non profit organisatie vanaf 2009 met de volmondige naam: Aquaculture Stewardship Council. De wet naleven houdt in:

  • Werken met behoud van de natuur
  • De inzet voor dierenwelzijn
  • Gezond leefklimaat
  • Geen onnodig gebruik van chemicaliën
  • Voldoende leefruimte
  • Aandacht voor de gezondheid en veiligheid van hun werknemers