Home / Werken bij / Vacature teamleider

Vacature teamleider

Wie wordt onze nieuwe teamleider? 


Wat zijn je taken

Als teamleider bij Middelkamp Vis heb je de leiding over een mooi team en coördineer je de werkzaamheden. Je draagt zorg en verantwoordelijkheid voor de prestatie van het team. Ook ben je degene die aangesproken wordt als er tekortkomingen voorkomen bij de uitvoer van operationeel beleid en processen. Je dient als vraagbaak voor de medewerkers en communiceer feedback richting het management.

Wie zijn wij?

Je gaat aan de slag bij Middelkamp Vis in Enschede, een gemoedelijk bedrijf die levert aan grootverbruikers zoals horeca, instellingen en Retail. Je komt te werken in een klein en hecht team met een grote betrokkenheid bij het product en het bedrijf. De sfeer op de werkvloer is nuchter en er is nog steeds een mooie balans tussen geven en nemen. Het bedrijf beschikt over alle benodigde voorzieningen voor een zo prettig mogelijke manier van werken en er wordt hard gewerkt aan verdere optimalisatie hiervan.
Een greep uit jouw takenpakket als teamleider:

• Aansturen, opleiden en motiveren van medewerkers op de werkvloer;

• Je bent verantwoordelijk voor de juiste kwaliteit van het product, hygiëne, productiviteit en veiligheid op de afdeling;

• Je houdt het proces nauw in de gaten en bewaakt de uitvoering hiervan (productieplanning en protocollen);

• Vertalen van de procesverbeteringen naar verbetervoorstellen.
Heb jij al ervaring opgedaan als voorman en/of teamleider in de vis branche of productie? Of werk je in de vis en ben je toe aan de volgende stap? Solliciteer!

Hoe ziet een dag er uit?

Elke ochtend, nadat alle orders zijn verwerkt, begint de dag met het indelen van de routes. Dit vergt creativiteit en een goeie dosis topografisch inzicht. Vervolgens is het aan jou om een juiste taakverdeling op te stellen voor het team. Hierna gaan we alle orders route voor route inplannen en zorgen we ervoor dat de chauffeurs zo efficiënt mogelijk de weg op kunnen. Met name dit gedeelte van de dag help je actief mee op de werkvloer. De ene keer met order picken in de vriezer, de andere keer aan de snijtafel.

Na het verwerken van de verkooporders maak je, vaak in overleg met de verse vis specialist, een planning en taakverdeling voor de rest van de dag. Dit kan bestaan uit voorbereiding, fileren van vis en goederen die weggepakt moeten worden.

Wat gebeurt er nog meer?

Naast het verwerken van verkooporders hebben we ook de productie van gebakken en gerookte vis. Hiervoor maak je ruim van te voren een duidelijke planning die voor het hele team inzichtelijk is. Het produceren gebeurt meestal aan het begin van de week, zodat we aan het einde van de week samen de handen uit de mouwen kunnen steken voor de drukkere dagen.

Hygiëne is ook een belangrijk aspect. Je moet er op toezien dat de verschillende ruimtes voldoen aan hun dagelijkse reiniging en desinfectie. Daarnaast is het belangrijk dat de temperatuur van verschillende processen goed gemonitord en beheerst wordt. Samen met de kwaliteitsmedewerker evalueer je regelmatig deze processen en bekijken we samen waar de eventuele knelpunten liggen om vervolgens een verbeterplan te maken.

Eigenschappen

Al met al een uitdagende baan binnen een supergaaf team waarbij geen dag hetzelfde is!

Functie-eisen

Voor deze vacature zoeken wij een ervaren medewerker vis met leidinggevende ambities in de productie. Verder vragen wij:

 • MBO 4 of HBO werk en denk niveau;
 • Je bent communicatief vaardig, accuraat, stressbestendig en resultaatgericht;
 • Je weet hoe je jouw collega's kan motiveren en stimuleren;
 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en schrift;
 • Enige kennis van de Duitse taal is een must;
 • Je bent bereidt om op zaterdag te werken;
 • Je woont in de omgeving van Enschede.

Wat wij bieden

 • Een marktconform salaris o.b.v. 40 uur;
 • Werk voor de lange termijn met uitzicht op een vast contract;
 • Een leidinggevende uitdaging, waarbij geen dag hetzelfde is;
 • Een baan bij een gemoedelijk bedrijf waar een ontzettend fijne sfeer hangt;
 • Reiskostenvergoeding en een goede pensioenregeling;
 • Vrijdagmiddagborrels en teamuitjes.

Sollicitatieformulier

Heb je interesse in de bovenstaande vacature? Vul het onderstaande formulier in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Heb je vragen?

Voor vragen of verdere toelichting kun je contact opnemen met Liesbeth Middelkamp: liesbeth@middelkamp-vis.nl of 053 428 19 05.