Puur genieten van Nederlandse steurkaviaar
Kaviaar staat wereldwijd bekend als een luxe delicatesse, maar wist je dat je voor topkwaliteit kaviaar helemaal niet naar het buitenland hoeft? In de Achterhoek wordt op duurzame wijze kaviaar geproduceerd van de Siberische steur (Acipenser baerii). Deze zogenoemde Baeri Classic Caviar staat bekend om zijn milde, romige en aromatische smaak, met eitjes die variëren van grijs/zwart tot bruin.
Duurzame kaviaarproductie in Nederland
In Nederland wordt kaviaar geproduceerd met een sterke focus op duurzaamheid en dierenwelzijn. De steuren worden op een natuurlijke manier gekweekt, zonder het gebruik van antibiotica, en met veel aandacht voor hun welzijn. De kwekerij van Martin en Sandra Hoentjen is onlangs uitgebreid en richt zich op energiebesparing, duurzaamheid en transparantie: zowel de vissen als de eieren zijn volledig traceerbaar. Pas wanneer kleur, textuur, grootte en smaak perfect zijn, worden de eitjes geoogst