Diepvriesproducten

Diepvriesproducten

Vele vissoorten worden tegenwoordig ook diepgevroren (IQF) aangeboden. Dit heeft als voordeel dat men de vis kan vangen als deze op het best is en u als afnemer altijd een constant product heeft.

IQF staat voor Individual Quick  Frozen m.a.w. los gevroren en zoals de naam al doet vermoeden, is het een methode waarbij de vis snel en efficiënt na het verwerken ingevroren wordt. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een “glaceer” laag. Dit laagje water zorgt voor optimale bescherming van uw product. Door een zeer korte en snelle vriestijd, zorgt men dat de vis helemaal vers is wanneer u deze in uw keuken gaat verwerken. Tegelijkertijd is het vriesproces zo effectief dat er geen grotere ijskristallen worden gevormd, die mogelijk de viscellen kunnen beschadigen. De vis behoudt zo zijn natuurlijke smaak en authentieke structuur, evenals de voedingswaarde wordt gehandhaafd, inclusief alle goede vitaminen en mineralen.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat Middelkamp Vis voor u kan betekenen? Neem dan contact op met een van onze verkoop adviseurs of stuur een mail naar info@middelkamp-vis.nl.