Nieuws
Vacature: Medewerker vis (fulltime)
Geplaatst op 23 januari 2023Op zoek naar een (nieuwe) baan? Dan is deze vacature misschien wel iets voor jou. Middelkamp Vis is een visleverancier aan horeca, instellingen en grootverbruikers. Als klein familiebedrijf zijn we al ruim 30 jaar een begrip in de regio.De Skrei
Geplaatst op 22 januari 2023Skrei is een winterkabeljauw, in feite een Noorse kabeljauw maar dan afkomstig van de Lofoten. Dit is een eilandengroep voor de kust van Noord-Noorwegen, waar het water voedselrijk, zuiver en relatief warm is. Hier komt hij eenmaal per jaar (meestal vroeg in januari) massaal vanuit de noordpoolcirkel.De Franse Oester
Geplaatst op 20 juni 2022Frankrijk is de grootste producent van oesters in Europa. De meeste grote oesterkwekerijen vindt men langs de Franse Atlantische kunst vanaf Bretagne tot aan Bordeaux. Er bestaan veel verschillende soorten oesters. Vaak krijgen ze benamingen van de streek waar ze gevonden of gekweekt worden. We gaan in deze nieuwsbrief de meest gangbare en bekende Franse oesters aan u voorstellen.Gamba's
Geplaatst op 6 april 2022Gamba is een veel gebruikte naam voor een hele grote groep garnalen uit één familie, de zogenaamde peneïde garnalen. Deze garnalen worden over de hele wereld als delicatesse gegeten.Witvis
Geplaatst op 7 maart 2022Witvis is in de culinaire wereld een verzamelnaam voor, de naam zegt het al, vis met wit visvlees en een stevige structuur. De term witvis wordt ook gebruikt door recreatie- en sportvissers. Maar die hebben het over de brasem, karper, voorn en blei. Soorten die we in Nederland niet of nauwelijks op ons bord terugvinden. Maar wil je toch een keer karper proeven dan kun je bij onze oosterburen terecht.Rondvis uit de Europese wateren
Geplaatst op 7 februari 2022Rondvissen zijn vissen die op de dwarsdoorsnede gezien min of meer rond of eivormig van vorm zijn en rechtop zwemmen. Bij gevaar zwemmen ze zijwaarts of naar boven. Een vrij brede definitie dus en daarom stellen we hieronder een aantal rondvissen aan u voor.Zalm
Geplaatst op 2 december 2021De zalm staat met stip op nummer 1 als we het hebben over de meest geconsumeerde vis ter wereld. Hoog tijd om aandacht te schenken aan deze populaire vissoort die ooit ook rondzwom in onze Nederlandse wateren.Nieuwe video’s op ons Youtube kanaal!
Geplaatst op 29 november 2021Ons Youtube kanaal heeft een update gehad! Wij hebben twee nieuwe video’s toegevoegd over het fileren van de Snoekbaars en de Tarbot!Masterclass vis fileren
Geplaatst op 8 november 2021Wil jij alle kneepjes van het fileren leren kennen of ben jij toe aan een opfrisbeurt? Kom dan naar onze masterclass vis fileren! In januari organiseert Middelkamp Vis een masterclass vis fileren. In deze masterclass leer je alles over het fileren van platvissen en rondvissen. Wij leggen je de verschillen uit en leren je hoe je mooie filets uit de hele vissen kunt snijden. Nadertijd is er gelegenheid voor een drankje en een heerlijke amuse, bereid door onze culinair adviseur. We vinden het super als jullie erbij zijn! Aanmelden kan via onderstaande button.Dé lekkerste mossel
Geplaatst op 6 juli 2021In de maand juli zijn mosselen de vis van de maand! Dat is ook niet zo gek, want doorgaans is in de 2e week van juli de tijd aangebroken dat de mossel een vleespercentage van meer dan 34% heeft bereikt en dus geschikt is voor consumptie. Het mosselseizoen loopt van juli tot en met april. Dit is overigens niet altijd zo geweest. Vroeger had men het ezelsbruggetje dat mosselen beschikbaar waren als de “r” in de maand zat. Dat mosselen toentertijd nog niet in de warme maanden juli en augustus werden verkocht had meer met technische redenen te maken...Mooie vette Hollandse Nieuwe dit jaar
Geplaatst op 8 juni 2021Op 16 juni start de verkoop van de nieuwe haring. Natuurlijk hebben onze haring experts ook dit jaar deze lekkernij uitvoerig getest en geproefd. Doordat de laatste jaren de start van het nieuwe haringseizoen wat is opgeschoven naar juni, heeft de haring meer tijd om te groeien en vetter te worden. Dit komt ten goede aan het vetgehalte en dus ook de smaak. De haring wordt jaarlijks, vanaf half mei tot juli, gevangen en door Nederlandse bedrijven verwerkt tot Hollandse Nieuwe. Vanuit deze voorraad kan men het verdere jaar genieten. Na 30 september spreken we dan niet meer van Hollandse Nieuwe, maar van maatjesharing.Wist u dat?
Geplaatst op 11 april 2018Middelkamp Vis een erkend leerbedrijf is.
Ben jij op zoek naar een stageplek in de vis?
Neem dan contact op.We maken het nu nog makkelijker voor onze relaties!
Geplaatst op 13 februari 2018Wij van Middelkamp Vis vinden we het belangrijk om met de tijd mee te gaan.
We zijn dan ook erg verheugd dat onze nieuwe website met online bestelsysteem vandaag wordt gelanceerd.Update Privacy en Cookie beleid
Vanaf 26 mei gaat de nieuwe privacywet van kracht. Bij deze laten wij weten dat wij ons privacy en cookiebeleid hebben geüpdatet. Klik op de link onderin beeld om de voorwaarden te bekijken.