Tonijn chigimi
Geplaatst op 20 september 2021

Tonijn Chigimi

Met trots presenteert Middelkamp Vis jullie de Chigimi tonijn. De Chigimi tonijn heeft geen additieven, is MSC gecertificeerd en volledig natuurlijk. Deze Yellowfin biologische tonijn is van 'superfrozen' kwaliteit. De specifieke kenmerken van de levendige kleur Chigimi, evenals het glanzende, ruwe en compacte uiterlijk geven aanleiding tot de platinum AAA-selectie. De meeste leveranciers gaan met de kwaliteit niet hoger dan AAA maar bij Middelkamp Vis gaan we met de Chigimi wél een kwaliteit hoger. Door de superfrozen methode behoudt de Chigimi tonijn zijn uitmuntende versheid. De tonijn zal na het ontdooiproces in zijn originele staat terugkomen en het vlees zal weer tot bloei komen. Daarnaast is de Chigimi door zijn 'superfrozen' techniek bij uitstek zeer geschikt om rauw te eten!

Superfrozen Chigimi

De ‘superfrozen-kwaliteit’ van Chigimi ontstaat doordat de vis na de vangst aan boord meteen wordt ingevroren naar -60°C tot de midden graat. Dit gebeurd door middel van geforceerde luchtvriestunnels. Op deze manier garanderen we de totale eliminatie van anisakis en eventuele bacteriële belasting, waardoor de Chigimi in perfecte conditie blijft, omdat de cellen waaruit het spierweefsel bestaat gekristalliseerd blijven, een basisprincipe van cryopreservatie. Het doel van dit proces is om alle organoleptische eigenschappen van Chigimi (textuur, kleur, smaak ...) intact te houden. Hierdoor wordt Chigimi verkregen dat net zo vers is als vers gevangen Chigimi.

Hoe wordt tonijn gevangen?

De tonijn van Middelkamp vis wordt (net als door de Japanners) gevangen in vangstgebied FAO 71/77. De tonijn wordt met haken gevangen. Dit is diervriendelijker dan netten. Na de vangst wordt de tonijn direct aan boord op het schip geslacht en ingevroren op -60 graden. 

Door deze methode wordt de groei van bacteriën stopgezet. Wanneer de tonijn ontdooid wordt dan is hij weer vers. Net zoals op het moment waarop hij gevangen is. Daarnaast behoudt de tonijn op deze manier zijn kleur!

Superfrozen tonijn