Kennisbank

 • Franse oester

  De Franse Oester

  Geplaatst op 20 juni 2022
  Frankrijk is de grootste producent van oesters in Europa. De meeste grote oesterkwekerijen vindt men langs de Franse Atlantische kunst vanaf Bretagne tot aan Bordeaux. Er bestaan veel verschillende soorten oesters. Vaak krijgen ze benamingen van de streek waar ze gevonden of gekweekt worden. We gaan in deze nieuwsbrief de meest gangbare en bekende Franse oesters aan u voorstellen.
 • Gamba's

  Gamba's

  Geplaatst op 6 april 2022
  Gamba is een veel gebruikte naam voor een hele grote groep garnalen uit één familie, de zogenaamde peneïde garnalen. Deze garnalen worden over de hele wereld als delicatesse gegeten.
 • Witvis

  Witvis

  Geplaatst op 7 maart 2022
  Witvis is in de culinaire wereld een verzamelnaam voor, de naam zegt het al, vis met wit visvlees en een stevige structuur. De term witvis wordt ook gebruikt door recreatie- en sportvissers. Maar die hebben het over de brasem, karper, voorn en blei. Soorten die we in Nederland niet of nauwelijks op ons bord terugvinden. Maar wil je toch een keer karper proeven dan kun je bij onze oosterburen terecht.
 • Rondvis

  Rondvis uit de Europese wateren

  Geplaatst op 7 februari 2022
  Rondvissen zijn vissen die op de dwarsdoorsnede gezien min of meer rond of eivormig van vorm zijn en rechtop zwemmen. Bij gevaar zwemmen ze zijwaarts of naar boven. Een vrij brede definitie dus en daarom stellen we hieronder een aantal rondvissen aan u voor.
 • Zalm

  Zalm

  Geplaatst op 2 december 2021
  De zalm staat met stip op nummer 1 als we het hebben over de meest geconsumeerde vis ter wereld. Hoog tijd om aandacht te schenken aan deze populaire vissoort die ooit ook rondzwom in onze Nederlandse wateren.
 • Zeeuwse platte oester

  Wilde vis

  Geplaatst op 9 november 2021
  Iedereen is wel bekend met het wildseizoen bij vlees. Traditiegetrouw start dit seizoen rond oktober/november. Wilde vis daarentegen is het hele jaar door verkrijgbaar. Met een knipoog naar het wildseizoen attenderen wij jullie op ons assortiment wilde vis. Denk hierbij aan wilde Zeebaars. wilde Snoekbaars, wilde Argentijnse Gamba’s en wilde Zalm. De wilde Zeebaars en wilde Snoekbaars zijn nu op hun best qua smaak en beschikbaarheid. Ze hebben erg veel bereidings- en combinatiemogelijkheden. Dus uitermate geschikt om op het
  (wild) menu te zetten.
 • Zeeuwse platte oester

  Zeeuwse oester

  Geplaatst op 7 oktober 2021
  Een oester is geen vis of zoogdier maar een weekdier. Het vlees van de oester is beigekleurig en stevig, en heeft een romige en nootachtige smaak. Helemaal op het laatst proef je ook een klein zoetje. Oesters leven in de ondiepe en wat warmere delen van de oceaan en kunnen op verschillende manieren worden bereid. Ze zijn ontzettend gezond, zijn niet vet en bevatten veel proteïne, mineralen en vitamines. Daarnaast zijn ze goed voor de weerstand. In dit artikel vind je alle informatie over de oester.
 • Tonijn chigimi

  Tonijn Chigimi

  Geplaatst op 20 september 2021
  Met trots presenteert Middelkamp Vis jullie de Chigimi tonijn. De Chigimi tonijn heeft geen additieven, is MSC gecertificeerd en volledig natuurlijk. Deze Yellowfin biologische tonijn is van 'superfrozen' kwaliteit.
 • Platvis

  Over de platvis

  Geplaatst op 9 augustus 2021
  De platvis is een zeer smakelijke vissoort, die makkelijk te bereiden is. De prijzen van platvissen lopen zeer uiteen. De goedkoopste platvis is de schol en de duurste is de tarbot. Platvis wordt gevangen van Alaska tot Japan, maar zeker ook in de Waddenzee of dicht langs de Noordzee-kust. Daar is het water lekker warm, is veel voedsel te vinden en zijn minder grote vissen die ze op willen eten. Schol en tong zijn vissoorten die hier veel gevangen worden.